Tuesday, March 24, 2015

Att hitta drömjobbet

Bildkälla
Att hitta jobb idag är ju inte det lättaste tycker många, men det beror helt på vad man har för krav tycker jag. Att hitta drömjobbet med skyhög lön och få arbetstimmar är ju svårt såklart, men att hitta ett jobb som gör att man går runt i vardagen är faktiskt inga problem, även om det är med nöd och näppe.

Jag hoppade av min första utbildning strax efter att jag hade flyttat till Stockholm då det inte kändes rätt och var tvungen att hitta ett jobb väldigt fort för att klara mig. Jag gick in på arbetsförmedlingens hemsida, filtrerade på stad och sökte prick allt jag kunde hitta. Inom några dagar hade jag fixat flera intervjuer och började min jakt på ett jobb jag kunde trivas med ett litet tag i alla fall. Det viktiga är att vara öppen och se möjligheter istället för motgångar.

Alla erfarenheter är bra erfarenheter i början, sedan kan man göra ett mer specifikt CV beroende på vad det är för jobb man ska söka när man har fått lite mer kött på benen. Men försök att göra det tydligt och inte så plottrigt, kanske använd någon rolig färg eller bild för att märka ut dig?

Efter något år med ströjobb så sökte jag en yrkeshögskoleutbildning i 3D-grafik hos Nackademin, trodde verkligen inte att jag skulle komma in då jag aldrig tidigare hade hållit på med 3D, men tänk att det gjorde jag och nu jobbar jag som illustratör hos ett företag som gör appar för barn! Så himla roligt och helt klart mitt drömjobb.

Här kommer lite tips på yrkeshögskoleutbildningar som inte tar så lång tid att slutföra:
Om du vill bli förpackningsutvecklare/-designer:

Om du vill bli väktare:

Om du vill jobba med lager och logistik:

Ett tips är att gå in på http://www.yhutbildningar.se/ och titta runt vad som finns, eller att besöka http://www.saco.se/saco-studentmassor/!

Du är precis där du behöver vara just nu, fortsätt kämpa och var positiv och så kommer det att lösa sig när du minst anar det. Har man en positiv syn på livet så är det väldigt få saker som är jobbiga har jag upptäckt och kunde jag hitta mitt drömjobb vid 23 års ålder så borde det inte vara några problem för dig heller!

Lycka till!


No comments:

Post a Comment